Loes Wellink

Lymfedrainage en -taping
Oedeemtherapie
Oncologische revalidatie
Bekkeninstabiliteit

De vraagbaak en stabiele factor van het team: met meer dan 40 jaar werkervaring behoort Loes naar eigen zeggen tot ‘de inboedel’ van Medi Fit Doetinchem. Zo maakte ze de start van de praktijk in het kleine pand aan de Paul Krugerlaan nog mee. Na haar algemene fysiotherapie opleiding aan de Academie voor Fysiotherapie Arnhem volgde Loes vele modules en cursussen, maar haar focus ligt duidelijk op oedeemtherapie en oncologische fysiotherapie. Op het gebied van oncologie heeft Loes alle modules gevolgd, onlangs nog rondde zij de module gezondheidspsychologie af.

Haar motivatie voor oncologische fysiotherapie is voor Loes glashelder: het vakgebied is continu in beweging door de diversiteit in behandelmogelijkheden, bovendien krijgen steeds meer mensen te maken met kanker. Gaandeweg heeft Loes ervaren dat ze heel veel energie krijgt van cliënten die met oncologische vraagstukken worden geconfronteerd, die zij vervolgens helpt om minder last te ervaren van het ziekteproces en om hun vitaliteit te verhogen.

Ook het begeleiden van fitnessgroepen doet Loes met veel enthousiasme: cliënten sporten zichtbaar met plezier en lopen met een beter gevoel ‘de deur uit’. In de fitnessbegeleiding zoekt ze continu naar mogelijkheden om de motivatie bij cliënten hoog te houden door te werken met thema’s, variatie aan te brengen in de oefeningen en door cliënten de meerwaarde van bewegen in te laten zien.

Werken met mensen, individueel of in groepsverband, is Loes haar 2e natuur, in haar werk en vrijwilligerswerk. Van het wedstrijdsecretariaat voor de tennisvereniging, het begeleiden van het 1e dames volleybalteam (in voorgaande jaren) tot het fietsen met mensen met een beperking.

Bewegen, bewegen en nog eens bewegen: de auto staat voornamelijk stil bij huis, want Loes fietst, wandelt, golft, zwemt en tennist. Daarnaast is ze ook nog in de tuin actief, waardoor er nog maar weinig tijd overblijft voor huishoudelijke klussen, zodat Loes zichzelf bestempelt als ‘geen huishoudelijk genie.’ Stilzitten lukt Loes beduidend minder, behalve als er een mooi boek op de plank ligt of als ze de wetenschappelijke literatuur erbij pakt.

Loes is te bereiken op de volgende dagen:
Ma 09.00-15.00| Di 09.00-15.00
Medi Fit Doetinchem | 0314 362462 | loes@medifitdoetinchem.nl