Home / Fitter worden / Sportief zwanger

Sportief zwanger

Blijf fit en vitaal tijdens uw zwangerschap of kom weer goed in vorm na de bevalling! Sporten op uw eigen niveau doet u bij Medi Fit Doetinchem onder begeleiding van een ervaren (bekken)fysiotherapeut. Plezier en uitdaging staan voorop bij Sportief zwanger.

Wat houdt Sportief zwanger in?

De training duurt een uur en is erop gericht om uw conditie en kracht te verbeteren. Er is ruimte voor 1-op-1 begeleiding tijdens het sporten. Daarnaast is er een kort moment met info, tips en adviezen rondom zwangerschap en bevallen.

Elke les bestaat uit vier delen:

  1. Professionele warming-up op muziek.
  2. Lekker aan de slag!
    Sporten onder begeleiding met behulp van verschillende soorten materialen zoals cardio- (fietsen, roeien, lopen, crosstrainer) en krachtapparatuur,   oefenballen, dynabands en gewichten. Ook doet u oefeningen om uw bekkenbodemspieren goed te trainen.
  1. Informatie over de zwangerschap, bevalling en het herstel. De bekkenfysiotherapeut vertelt wat allemaal kan en mag met uw bekkenbodem, over veranderingen in het lichaam tijdens en na de zwangerschap en geeft u advies over houding en beweging. Ook krijgt u diverse tips & tricks voor een zo vitaal mogelijke zwangerschap en vlot herstel.
  2. Cooling-down met bekkenbodemoefeningen, ter afsluiting een heerlijke ontspanningsoefening op het matje.

Voor wie is Sportief zwanger geschikt?

De cursus is bestemd voor iedere zwangere om haar fitheid te trainen; ook is Sportief zwanger een uitdagende hersteltraining voor de pas bevallen moeder. Ervaring met sporten is niet per se  nodig. U kunt instromen vanaf 12 weken zwangerschap en vanaf 6 weken na de bevalling of 8 weken na een keizersnede. Omdat wij geen wachtlijst hanteren, is het mogelijk om direct te starten.

Voor aanvang van de cursus heeft u een intake, waarin de bekkenfysiotherapeut een goed beeld krijgt van uw algemene fitheid, de zwangerschap en/of bevalling en eventuele fysieke klachten. Hiermee stemt zij de training volledig op uw wensen en belastbaarheid af.

De winst van Sportief zwanger

Sporten tijdens een zwangerschap en na de bevalling is heel goed voor uw vitaliteit en een vlot herstel. U voelt zich ontspannen, fit en krachtig. Via de bekkenbodemtraining leert u spieren in de bekkenbodem bewust aan te spannen en te ontspannen om klachten als urineverlies te voorkomen en om de bevalling voorspoedig te laten verlopen.

Daarnaast is er alle ruimte om vooral met plezier te bewegen. Een fijn muziekje erbij, even een praatje maken of juist flink aan de slag: het kan allemaal binnen de cursus.

Wilt u uw conditie en kracht op niveau houden of verder verbeteren na de cursus Sportief zwanger, kom dan lekker sporten bij Medi Fit Doetinchem.

Optie: bekkenfysiotherapie

Mocht de bekkenfysiotherapeut tijdens de cursus constateren dat u baat heeft bij bekkenfysiotherapie, bijvoorbeeld vanwege beginnende pijnklachten, dan is aanvullende therapie vlot geregeld binnen onze praktijk. Bij tijdig ingrijpen zijn vaak maar een paar behandelingen nodig om klachten te verhelpen of verminderen. De bekkenfysiotherapeut bespreekt graag de mogelijkheden met u.

Wanneer is de cursus?

Iedere dinsdagavond van 19.00 – 20.00 uur kunt u terecht voor Sportief zwanger.

Tarief cursus Sportief zwanger

Voor het volgen van deze cursus schaft u een strippenkaart aan. Het tarief voor 6 lessen is € 60,-, voor 12 lessen betaalt u € 120,-.

Therapeuten