Sportief Zwanger: begeleid sporten tijdens en na je zwangerschap

Bijna- en kersverse moeders die verantwoord willen sporten kunnen bij Medi-fit Doetinchem deelnemen aan de cursus ‘Sportief Zwanger’. De cursus vindt iedere dinsdag avond van 19.00-20.00 plaats, waarbij een compleet professioneel programma wordt aangeboden. Instromen is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap en 6 weken na je bevalling. Er is geen wachtlijst.

Tijdens een zwangerschap en na een bevalling staat genieten op de voorgrond. De pijlers binnen onze sportief zwanger cursus zijn hierop gericht. Zo is uit wetenschappelijk onderzoek bewezen dat sporten tijdens een zwangerschap en na de bevalling goed voor je is. Ook is het belangrijk om voldoende kennis te hebben over de zwangerschap, het herstel, de bekkenbodemfunctie en met regelmaat te ontspannen. Dit zorgt er voor dat je je eigen regie houdt over je zwangerschap en bevalling.

Voor de start van de cursus vult u een intake formulier in en krijgt u een persoonlijk gesprek. Hiermee wordt een beeld gevormd van uw algemene fitheid, de zwangerschap en/of de bevalling en eventuele fysieke klachten. De training kan daardoor helemaal worden afgestemd op de belastbaarheid van je zwangere en/of pas bevallen lichaam.
De lessen

De les bestaat uit drie delen.
Deel 1: Warming-up op muziek en theorie bespreking. In 6 lessen wordt informatie gegeven over de zwangerschap, bevalling en het herstel
Deel 2: Sporten onder professionele begeleiding met behulp van verschillende soorten materialen zoals cardio en kracht apparatuur, oefenballen, dynabands en gewichtjes.
Deel 3: Cooling down met bekkenbodemoefeningen en ontspanningsoefeningen.