Sportfysiotherapie

Als je sport ben je gezond bezig. Maar jaarlijks lopen miljoenen sporters een blessure op. Drie kwart (74%) van de sportblessures ontstaat plotseling. Jonge sporters (10-19 jaar) en mannen lopen de meeste blessures op. De meeste blessures (55%) zien we bij sporters die sporten in georganiseerd verband.

Op het moment dat sporters acuut of geleidelijk geblesseerd raken, komt de sportfysiotherapeut in actie!

Wat is sportfysiotherapie?

Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut met een erkende specialistische (Master of Science) opleiding sportfysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft als doel het herstellen van functies, het voorkomen van (sport gerelateerde) klachten en de verbetering van (sport) prestaties. Dit gebeurt door middel van advisering, begeleiding en training bij sporters, mensen met een chronische aandoening en andere doelgroepen, ongeacht leeftijd en andere persoonlijke omstandigheden.

Sportfysiotherapie bij Medi-fit

Sinds 2006 is het mogelijk rechtstreeks naar de sportfysiotherapeut te gaan voor een screening/intake, waarin beoordeeld wordt wat er aan de hand is en of de sportfysiotherapeut iets voor de sporter kan betekenen. De keuze die gemaakt wordt voor specifieke verrichtingen zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten (evidence based practice), praktijkervaringskennis en de in de (sport-)fysiotherapie ontwikkelde richtlijnen.

Dit betekend concreet binnen Medi-fit dat wij:

  • Werken op nationaal topsportniveau ( ORION Volleybal Doetinchem);
  • Ruime ervaring en kennis hebben in het revalideren, trainen en begeleiden van topsporters;
  • Een aantoonbaar laag behandelgemiddelde hebben; snellere hersteltijd en Return to sport;
  • Actieve revalidatie met eigen sport specifieke meet- en trainingsapparatuur kunnen bieden (o.a. sprongmat voor nauwkeurige krachtmetingen).

 

MFD_groot054-